Werkwinkel

We hebben op de Sint Nicolaasschool een uitgebreide zorgafdeling. Alle kinderen met een zorgvraag, zowel uitvallers als cognitief talent, kunnen goed bediend worden. En daar zijn we trots op. Een onderdeel in die zorg is de Werkwinkel. Wij zijn van mening dat kinderen die niet voldoende uitgedaagd worden door de reguliere leerstof ook zorgkinderen zijn.

Cognitief talent kan zich uiten als de ‘niet cognitieve persoonlijkheidsfactoren’ en de omgevingsfactoren meewerken. De kwaliteit van onze zorg bepaalt mede één van deze omgevingsfactoren. Ook kan erbij cognitief getalenteerde kinderen gemakkelijk hinder ontstaan bij de ontwikkeling van het geheugen en de executieve functies, de ontwikkeling van het automatiseren en in de leerstofopbouw. Voor ons reden genoeg om al ruim tien jaar bezig te zijn met de ontwikkeling van een goed beleid voor deze doelgroep. Een beleid dat uniek is voor onze school. Ik ben aangesteld om dit beleid verder te helpen ontwikkelen en voor een groot deel uit te voeren. Dat doe ik samen met de directie, en met verschillende deskundigen. En dat is een leuke taak.

We mogen onszelf inmiddels voorloper noemen op veel andere scholen en dat zullen we voorlopig blijven, want we ontwikkelen door totdat we uiteindelijk zijn waar we wezen willen.

Ron Schrijver

De werkwinkel houdt meer in. Hieronder vindt u een link naar de werkwinkelsite. Werkt u met een iPad dan heeft u een flashplayer nodig, bijvoorbeeld die van Photon. Op deze site vindt u meer informatie over de werkwinkel, foto’s, filmpjes en de digitale leeromgeving voor de leerlingen. Ook deze site is in volle ontwikkeling en wordt doorlopend aangepast en uitgebreid. Maar het kan u een goede indruk geven van onze zorg voor cognitief talent.

Welkom in de Werkwinkel.